×
menu
Galette με μαρμελάδα βερύκοκο

Ελλάδα, Γαλλία συ-μμα-χία! Αφήστε τη γαλλική εσάνς να γαργαλίσει όσφρηση και γεύση και δημιουργήστε γαλλική τάρτα με την ακαταμάχητη Extra Μαρμελάδα Βερίκοκο.

2 30'
Χρόνος Προετοιμασίας
Χρόνος Μαγειρέματος
Βαθμός δυσκολίας
Μερίδες
Συστατικά
Για τη ζύμη
  • 120γρ. Φουντούκια ανάλατα
  • 180γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100γρ. Βούτυρο ή μαργαρίνη παγωμένο
  • 50γρ. Καστανή ζάχαρη
  • 2 κρόκους αυγών
Για τη γέμιση
  • 330γρ. Μαρμελάδα βερύκοκο
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 1κσ χυμό λεμόνι
  • 2-3 τμχ αποξηραμένα βερύκοκα κομμένα στη μέση
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο (για άλειμα)
  • Καστανή ζάχαρη (για πασπάλισμα)
Χρησιμοποιήσαμε το προϊον
Τρόπος μαγειρέματος
  • Φτιάχνουμε τη ζύμη χτυπώντας σε ένα μούλτι τα φουντούκια μαζί με το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να γίνουν όλα μαζί σκόνη. Αδειάζουμε σε ένα μπωλ.
  • Στο ίδιο μούλτι ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε να ενωθούν. Προσθέτουμε και τους κρόκους αυγών και χτυπάμε να ενωθούν με το μείγμα κι αυτοί.
  • Ρίχνουμε το μείγμα αυτό μέσα στο μπωλ με τα άλευρα. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα να ανακατευτούν τα υλικά και μετά συνεχίζουμε με το χέρι φτιάχνοντας μια ζύμη. Φτιάχνουμε μία μπάλα ζυμαριού, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή την προετοιμάζουμε και από το προηγούμενο βράδυ.
  • Μετά από τις 2 ώρες, βγάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε για 15’ σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο πάνω-κάτω αντιστάσεις στους 190.
  • Σε ένα μπωλ βάζουμε τη μαρμελάδα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη μεταξύ δύο κομματιών λαδόκολλα σε κυκλικό σχήμα 35 εκ.
  • Βάζουμε τη μαρμελάδα στο κέντρο της ζύμης και την απλώνουμε αφήνοντας περίπου 8 εκ περιθώριο από τις άκρες του ζυμαριού. Προσθέτουμε και τα αποξηραμένα βερίκοκα στο κέντρο.
  • Αλείφουμε τα περιθώρια της ζύμης με το χτυπημένο αυγό και με τη βοήθεια της λαδόκολλας γυρίζουμε τις άκρες της πάνω από την μαρμελάδα. Πασπαλίζουμε τις άκρες με λίγη καστανή ζάχαρη.
  • Ψήνουμε 30-40’ ώσπου να χρυσίσει η ζύμη. Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε.