×
menu
Dip Ηummus με Pitatakia της Healthy Habits

Ποια είναι η καλύτερη «παρέα» για τα Pitatakia σου; Μα ένα δροσιστικό και νόστιμο dip με hummus, μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για φουλ απόλαυση!

5'
Χρόνος Προετοιμασίας
Χρόνος Μαγειρέματος
Βαθμός δυσκολίας
4
Μερίδες
Συστατικά
  • 300 γρ. βρασμένα ρεβύθια
  • 3 κσ ταχίνι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμό από 1/2-1 λεμόνι
  • 1 κσ κύμινο
  • ½ κσ πάπρικα γλυκιά
  • 150-200 γρ από το νερό που έβρασαν τα ρεβύθια. Αν πάρεις έτοιμα βρασμένα ρεβύθια, πρόσθεσε τότε απλό νερό
  • 120 γρ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
Χρησιμοποιήσαμε το προϊον
Τρόπος μαγειρέματος
  • Σε ένα μούλτι ή ραβδομπλέντερ ρίχνεις όλα τα υλικά -τα ρεβύθια, σκόρδο, ταχίνι, μπαχαρικά, ελαιόλαδο, λεμόνι και 150 γρ νερό.
  • Χτύπα τα μέχρι να αλεστούν καλά τα υλικά. Σταματάς και δοκιμάζεις. Διορθώνεις αν χρειάζεται κάτι έξτρα σε αλάτι, μπαχαρικά, λεμόνι ή ό,τι άλλο θεωρείς ότι ταιριάζει περισσότερο στη γεύση σου. Συμπληρώνεις και με το υπόλοιπο νερό αν θες το χούμους πιο αραιό. Ξαναχτυπάς μέχρι να πάρεις τη γεύση και την πυκνότητα που θες.
  • Σερβίρεις με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σουσάμι, σουμάκ, πάπρικα, ανηθο, μαϊντανό, βρασμένα ρεβύθια ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξη σου.