×
menu
Κολοκυθόσουπα με μπαχαρικά και Pitatakia

Κολοκυθόσουπα, η σούπα που έχει καταφέρει να γίνει η βασίλισσα κάθε Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Δοκιμάστε την και απογειώστε την με Pitatakia για την τραγανότητα!

30'
Χρόνος Μαγειρέματος
Βαθμός δυσκολίας
4
Μερίδες
Συστατικά
  • 400γρ. έτοιμη βρασμένη κολοκύθα
  • 1 κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κύβο λαχανικών οργανικό χωρίς αλάτι
  • 1 λίτρο καυτό νερό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Κρέμα γάλακτος και Pitatakia για το σερβίρισμα
Χρησιμοποιήσαμε το προϊον
Τρόπος μαγειρέματος
  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για περίπου 5’.
  • Ρίχνουμε και τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για 1 ακόμα λεπτό.
  • Ρίχνουμε το καυτό νερό και τον κύβο, ανακατεύουμε να διαλυθεί και αφήνουμε να βράσει για περίπου 15’.
  • Προσθέτουμε τη βρασμένη κολοκύθα σε κομμάτια, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια έξτρα βράση για περίπου 5’.
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα με ένα beamer ή σε ένα μούλτι λίγη-λίγη μέχρι να γίνει βελουτέ. Σερβίρουμε με την κρέμα γάλακτος, πιπέρι και τα Pitatakia.