×
menu
Πάστα Φλώρα με Extra Μαρμελάδα Φρούτα του Δάσους της Healthy Habits

Το κλασικά αγαπημένο γλυκό γενιών και γενιών τώρα με ένα twist που θα το κάνει να αναγεννηθεί ξανά! Δοκίμασέ το με Extra Μαρμελάδα Φρούτα του Δάσους.

10
Χρόνος Προετοιμασίας
45'
Χρόνος Μαγειρέματος
Βαθμός δυσκολίας
8
Μερίδες
Συστατικά
  • 1 έτοιμο φύλλο για τάρτες
  • 700 γρ μαρμελάδα φρούτα του δάσους
  • φρέσκα μούρα για γαρνίρισμα
  • 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα του φύλλου
Χρησιμοποιήσαμε το προϊον
Τρόπος μαγειρέματος
  • Λαδώνουμε μια ταρτιέρα 21-23 εκ. και απλώνουμε το φύλλο, σηκώνοντάς το στα τοιχώματα, κόβοντας τις άκρες που περισσεύουν. Τις φυλάμε στην άκρη για να σχηματίσουμε το ντεκόρ στην επιφάνεια της πάστα φλώρας. Τρυπάμε το φύλλο παντού με ένα πηρούνι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αντιστάσεις πάνω-κάτω για περίπου 20’.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και γεμίζουμε την τάρτα με τη μαρμελάδα.
  • Κόβουμε το ζυμάρι που μας περίσσεψε σε λωρίδες 1 εκ. περίπου και τις βάζουμε πάνω από τη μαρμελάδα σε όλο το μήκος της τάρτας χιαστί. Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού τις λωρίδες για χρώμα.
  • Στα κενά των ρόμβων της πάστα φλώρας πάνω στη μαρμελάδα, βάζουμε διάφορα μούρα
  • Ξαναβάζουμε στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20’ περίπου μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.