×
menu
Rainbow Buddha Bowl με κινόα, αβοκάντο, αβγό, Pitatakia και σος ταχίνι

Με αυτή τη συνταγή για σαλάτα με Pitatakia, που είναι γεμάτη βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, δεν θα χρειαστεί να διαλογιστείς πάνω στα οφέλη που προσφέρουν τα πολύχρωμα λαχανικά και φρούτα στον οργανισμό μας.

20'
Χρόνος Προετοιμασίας
0
Χρόνος Μαγειρέματος
Βαθμός δυσκολίας
1
Μερίδες
Συστατικά
  • 80γρ κινόα
  • 1/2 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
  • 1 βραστό αβγό κομμένο στη μέση
  • 5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 μικρή χούφτα baby σπανάκι
  • Pitatakia
  • Φέτες lime
  • Για τη σος:
    • 3 κ.σ. ταχίνι
    • ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένη
    • Χυμό από ½ lime
    • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • Αλάτι, πιπέρι
    Χρησιμοποιήσαμε το προϊον
    Τρόπος μαγειρέματος
    • Βράζουμε την κινόα σε χαμηλή φωτιά με 200γρ νερό για περίπου 15’ ώσπου να απορροφήσει όλο το νερό.
    • Φτιάχνουμε τη σος ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.
    • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη βρασμένη κινόα και όλα τα υπόλοιπα υλικά από πάνω. Περιχύνουμε με τη σος και απολαμβάνουμε.