×
menu
Σούπα με πράσο και πατάτα (Vichyssoise) με Pitatakia

Ο χειμώνας θέλει τη σούπα του, και για αυτό έχουμε την ντελικάτη σούπα vichyssoise με πράσο, πατάτα, και για υφή που έχει «ενδιαφέρον», Pitatakia με Φυσική γεύση!

Χρόνος Μαγειρέματος
Βαθμός δυσκολίας
Μερίδες
Συστατικά
  • 4 πράσα, πλυμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 4 μεσαίες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 150 γρ. βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, πιπέρι και pitatakia για το σερβίρισμα
Χρησιμοποιήσαμε το προϊον
Τρόπος μαγειρέματος
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα πράσα και τις πατάτες με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά για περίπου 5’
  • Προσθέτουμε περίπου 1,5 λίτρο νερό ζεστό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε με καπάκι και βράζουμε τη σούπα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Πολτοποιούμε τα λαχανικά μέχρι η σούπα να γίνει βελουτέ.
  • Σερβίρουμε προσθέτοντας έξτρα πιπέρι, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και pitatakia